السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
معكم أم صالح من قناة البيت المصري الأصيل
النهاردة هنتكلم عن طريقة عمل الأرز باللبن بطريقة جميلة جداا مثل المحلات لا فرق الفرق الوحيد هو في المكونات لان الارز باللبن البيتي يكون أفضل من بتاع المحلات وبتاع البيت بيكون غني جدا بالمكونات الطبيعية والصحية لتغذية الجسم وتقويته
ودلوقتي هنتكلم عن المكونات
1- كيلو ونصف لبن حليب2- 4 ملاعق نشا كبار
3- كوب سكر أو حسب الرغبة
4- كوب أرز مغسول ومصفي
5- كوب لبن لتذويب الحاجات الجافة
6- 4 ملاعق كريم شانتيه
7- ملعقة لبن بودر
8 ملعقة قشطة
9- 2كيس فانيليا
طريقة التحضير
وضع 5 اكواب مياه ووضع الأرز والتقليب وتغطية الحلةوبعد كده بعد ما يشرب اللبن ننزل باللبن غير مغلي
نتركه للغلي وننزل بكوب السكر ونزود حسب المذاق
وبعدها نخفق الكريم شانتيه ونقلب ثم نضع اللبن البودر
بكوب اللبن ونذوب النشا ونستمر بالتقليب ثم نتركه لكي يغلي ونضع
النشاء ونقوم بالتقليب بالمضرب اليدوي ونضع القشطة والكريم شانتيه
ونضع الفانيليا وطفي النار
وبعدها نقوم بغرف الأرز باللبن وبالهناء ةالشفاء
وفي الاخر اقولكم انكم عملتو أحسن أرز باللبن ليكي ولأولادك
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تعليقات
إرسال تعليق